Gal1

Börjar sagta med säkert komma tillbaka till livet. Alltså jag hade sjukt kul igår. Jag hade verkligen det. Men det går fan inte att stanna längre än till 4 alltså... Sen blir jag för trött och måste gå hem och sova. Jävla barn alltså ;)

Började hemma hos sebbe med vin öl och sprit. Skulle ha blivigt absinthe fest men tydligen så hade tullen tagit deras beställning så det fick bli annat isället. Fan vilket jävla nice hangout som dom har där i häggvik. Sebbe har gjort en studio och ställt in en säng där han sover, as nice! Jag kommer över lite oftare nu ja tack? :D

Iallafall så efter ett tag så skulle alla dra in till München Bryggeriet och eftersom att jag har lite dåligt med cash den här månaden så tackade jag artigt nej när alla frågade om jag skulle med. Men eftersom att jag har så otroligt fina vänner, världens bästa, så kunde jag inte säga nej. Det gick bra så att säga, och väl där så började det rulla in mer och mer folk som man kände. Haha det var fett kul att få träffa en massa barndomskompisar igen. Skakade rumpa. Drack öl. Det var nice! Synd bara att jag inte tog några bilder, men jag tänkte faktist inte på det, var mitt uppe i annat så att säga :)

Speciellt tack till Viking, Måns och Sebbe för en oförglömlig kväll :)


Hittade ingen bild från igår än, så ni får näja er med de här sålänge :)

God morgon!

0-1718e7bb6c8d02f5a399a6dd4b890852.png

Kolla varifrån!

 

hur mysigt är det inte att vakna av den här busungen :)

 

på g

0-533754f18a617679ef6b1d9aae4611cc.png

Kolla varifrån!

 

en mimare påväg till munchen bryggeriet... Önska mig lycka till :)

 

Heure Verte

Just det, jag ska ju iväg på fest ikväll. Blev inbjuden av min gamla granne faktist, sjukt kul för jag har inte hört av honom på ett bra tag nu. Jag gillar honom, han är tuff. Trevlig kille liksom. Så ikväll så åker jag ut till sollentuna för att halloween-festa till det. Ibland så får man göra det som förälder, utan att känna sig dum. Haha nej nu kommer jag nog inte sitta vid datorn mera innan jag drar, men ha det gott och lista ut vad titeln betyder, så får ni reda på vad för sorts fest jag ska på ;)

Hemma igen!

Ja vi gick hemifrån klockan 10. Och nu är vi hemma igen. Fyfan vad vi har gjort stan idag! Först gick vi till ett fik här på götgatan för att äta söders godaste hallonpaj. Jodå visst var den det! Sen bestämmde vi oss för att gå till HM och köpa en bluffolle till vega. Fick ett sms när vi var inne, det var englas mamma som undrade om vi kunde ha Engla lördag till söndag för hon skulle iväg på en grej. Ja självklart så får hon komma hit, hon är alltid välkommen hit, jag blev jhätte glad :) så då var vi ju bara tvugna att köpa halloween kläder till tjejerna så vi kan spöka till det på lördag hihi :)

Kan också tillägga att jag har slutat snusa. Det är först nu efter 9 år av snusning som jag äntligen har funnit nog med anledningar till att sluta. Känns skönt med tråkigt också... Jag älskar att snusa, det smakar gott och är så himla avslappnande. Men samtidigt så kostar det ofantligt mycket pengar, man får dålig andedräkt och risk för cancer.
Jag har bestämmt mig för att den bästa iden är att bara köra cold-turkey. Så idag har jag inte tagit en enda snus. Och jag mår skit måste jag säga! Har ingen stubin över huvud taget. Huvudet snurrar. Är sugen hela tiden. Men det är väl preci det som nikotinet gör med en eller hur? äh det kommer att gå över på några dagar är jag säker på :)

the take over

hej hej, freja här.. tänkte lägga upp lite bilder som mattias syster kom över med idag. vill egentligen lägga upp dom i min blogg men har just nu en paus från bloggandet av olika anledningar som om ett tag kommer bli mycket klara! aja, antar att detta lilla gästbloggande blir ett snesteg i min bloggpaus men jag var bara tvungen..!

bilderna är från den 25 april 2008 och är tagna vid 11-tiden så vega är precis på timmen 24h gammal. kan ju säga att jag längtar nått otroligt efter en liten bebis nu! haha.. alla bilderna är inte superbra, jag har rätt många fina jag tagit själv, men det är kul att se bilder man aldrig sett..

om nån undrar vad det är för nått vitt intorkat i hennes ansikte så är det babysemp. vega åt inte själv förrän hon var ca 7 dagar nånting (men tillmatning med kopp fortsatte under nån månad innan vi fick byta till nappflaska) och under tiden kämpade jag och mattias med koppmatning vilket var irriterande, svårt och jobbigt. men det var antingen koppmatning eller sond och vi valde att koppmata.

sista bilden föreställer en sprattlig och suddig liten vega. ville bara visa hur fjuttig hon var! bodyn på bilden var i stl 50 (vi hade några kläder i stl 44 som passade bättre men dom var svåra att hitta) och samma body hade hon tills hon var 3 månader gammal! haha lilla vegaluttis ♥ !!

vega föddes i vecka 36+0 och väde 2,5kg.. hon var rätt lång för sin ålder med sina 47cm men personligen hade jag bara sett en mindre bebis i hela mitt liv och det var min systerdotter mandy som vägde 1,1kg vid födseln ca 3,5 månader för tidigt.

under sista månaden i magen lägger bebisen på sig fett och eftersom vega missade sin sista månad så föddes hon nästan utan fett. hennes hud hängde runt knäna och hon såg ut som en dränkt liten kattunge.. men när jag ser dessa bilder så får jag endast tillbaka alla underbara känslor från bb-tiden och förlossningen.

..första dygnet låg jag i skenet av en sjukhuslampa och stirrade på min perfekta dotter.,.jag, till skillnad från  mattias som hade feber och däckade så fort vi kom upp till bb, kunde inte sova! den nyblivna mostern saga, precis inflygen från london för att "klappa på magen", smög in i rummet mitt i natten efter arga blickar från sjukhuspersonalen. hihi..

minns att hon var lika uppe i varv som jag. minns att hon började gråta och sa "herregud freja.. jag har aldrig sett ett vackrare barn! hon är helt perfekt.. åh.. jag är moster!" ..haha nu börjar jag gråta igen! :P

vega, du är det bästa som hänt mig!
jag älskar dig över allt annat ♥ ..









min underbara dotter!

 

haha hör ni hur dryg hon låter när hon säger "de e de inte!" när jag låtsas gissa fel? haha hon är så underbar när hon är så här rolig. vi kollade på videon massa gånger efteråt och då asgarvade hon när jag gissade fel. haha min taskiga humor tycks gå i arv? :)

 

mysigt avslut på den här dagen. engla var supertrött efter middagen och stupade i säng efter att freja läst boken om hello kittys familj, barbapapa samt boken om disneyprinsessorna. inte alltid det blir så många sagor, vi brukar hålla oss till en men det blev lite besviket när mamma som jobbade inte svarade när hon skulle säga god natt. men det var ingen större fara. när freja sa att hon fick välja tre böcker blev hon glad igen :)

världens bästa uppfinning!



kommer inte ihåg när men en dag för länge sen köpte freja hem ett pysselkitt. man skulle göra tvålar och engla och hon var i full gång. jag brukar inte gillar pyssel så mycket. ibland känns det som om min kvot av glitter, paljetter, klistermärken med prinsessor samt målarfärg redan är fylld. stackars vega! haha men antagligen kommer man likförbannat sitta och "tjejpyssla" men vega med?!

aja. när freja och engla satt och gjorde tvålar blev jag intresserad.. lyckades tjata in mig på ett hörn och det var hur kul som helst! sen dess har vi köpt massa av dessa små pysselkitt:
..och idag var det dax för stämplar. vi har haft pysselkittet här hemma i nån månad men aldrig hittat tid att fixa med det. idag var en helt perfekt dag eftersom vega var på dagis och jag och freja kunde pyssla själva med engla.

recept på fett goda chokladbollar!

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten (kaffe för en lite starkare smak)
  • 5 dl havregryn
  • blanda ihop socker och smöret först.
  • blanda sedan ner kakao, kaffe, vaniljsocker och havregrynen
  • gägga ihop allt och mixa sen så det blir en slät smet
  • skulle den bli lite torr så blanda i en aning mer kaffe.
  • rulla ihop runda bollar av smeten och rulla de sedan i pärlsocker och rosa ätbartglitter
yes, detta är receptet.. ett ganska vanligt chokladbollrecept men det är mixandet som gör det! vi har ingen typ matberedare så vi stavmixade bara lite men det blev bra ändå. haha detta är iaf ett hett tips när det kommer till chokladbollar!


engla åt typ 10 st efter lunch.. vet inte hur nyttigt det var men det är bara höstlov en gång per år!

bara vi




imorse lämnade jag vega på dagis medans freja och engla satt på barnistan för att kolla om det fanns nått kul att hitta på. freja har reppat höstlov i kungsan men tråkigt nog drar det igång imorron och då ska jag engla först till dagis och sen hem till hennes mamma. aja, nått annat år kanske?

idag har vi som jag skrev innan bakat chokladbollar. dom blev skitgoda! lägger kanske ut receptet här sen om ni är intresserade? just nu kollar engla och freja på film och sen ska vi pyssla lite innan det är dax för freja att hämta vega. hon har ju inte hämtat och lämnat så mycket eftersom det är jag som varit pappaledig så hon brukar vilja göra det på hennes lediga dag..

engla har iaf njutit av att få ha mig och freja för sig själv. vi har planerat in lite "bara vi"-saker  i framtiden oxå bl a disney on ice efter nyår då engla kommer hit (i år har hennes mamma henne över julen och jag över nyår - förra året var det tvärtom) ..man ska ju inte separera kidsen jämt men ibland tror jag att man måste det för att få lite kvalité plus att det är nästan 3 år mellan dem, vissa saker kan dom inte göra tillsammans.

Sista dagen

Idag så är det sista dagen som engla ska vara här. Lite tråkigt faktist, men lite skönt också (om man får säga så?). Det blir alltid så intensivt när hon är här både på gott och ont, det är ju såklart jätte roligt att hon är här men det kan blir lite irriterande när båda barnen leker berzerk eller när engla inte vill äta upp maten. Men men så är det.

Dagen till ära ska vi baka chokladbollar. Kommer bli grymmt eftersom att vi har hittat ett delicatobolls recept ;) Och sen så styr vi skutan mot parken för att leka lite och äta chokladbollar och sen hämta vega på dagis. Det blir bra så.

Somsagt grym mood-music...

Konferens?

Engla sitter och ritar på hennes rum och jag får INTE vara med säger hon. jo jag tackar jag haha. Så då passar jag på att köra en liten konferens men min kompis fränk. Diskuterar lite "ny" musik dvs ny för mig. Han tipsade mig och RJD2, en beats-producent från usa, och nu är jag hooked! Fyfan säger jag bara, kalla kårar! galet bra, och när man lyssnar så känner man faktist igen stilen från diverse hip-hop artister. Håller på att tanka alla album nu och lyssnar på youtube samtidigt. Själ-musik alltså, fett bra moodmusik. Jag älskar sådär lite jazzigt deep musik, tok nice!

Pengar rullar in som dom ska, det går bra nu?

Oj oj oj klockan är bara halv 10 och jag har redan fått mera gjort än vad jag har på hela helgen! haha här går det med rasande fart vill jag lova!

07.45 - Frukost med tjejerna
08.10 - Full fart till dagis med Vega
08.25 - Handla dagens cola, tog dom sista på hemköp yay!
08.45 - Hemma igen och betalar alla mina räkningar
09.15 - Ringer telenor och frågar om en faktura samt ändrar förfallodatumen.
09.30 - Pyssla med engla, vi ska göra "blås-pennorna" haha

Produktiv som få eller vad säger ni? Ska ringa försäkringskassan också och kolla om jag inte kan få mina pengar lite snabbare än vad dom betalar ut. Som alla vet så fick jag bara ut 7k den här månaden för att dom har fuckat upp min föräldraledighet. Fan dom gör alltid såhär! hur som helst så nu när jag har betalat alla mina räkningar så kan jag ju säga att jag ligger stadigt på.... 650:- kvar! resten av månaden! JIPPIE för försäkringskassan! tack! verkligen, tack! men men, på något sätt så ska det här gå det också.. hehe följ gärna med i bloggen vad som händer och hur jag kommer att överleva på detta exsistens-minimum. stay tuned! ;)

24/8 2009

eftersom jag har engla varannan helg så hamnar helt naturligt kläder hennes mamma köpt här och kläder jag har köpt hemma hos hennes mamma. vi brukar vara rätt bra att till slut skicka tillbaka "rätt kläder till rätt person" men ibland försvinner saker ner i lådor osv. idag hittade vi tex en av englas mössor som hon gömt i sin leksakslåda. haha och sen ska såklart tillbaka till hennes mamma senare i veckan.

aja. det är en klänning eller tunika eller liknande som jag köpte till engla i somras som aldrig kommit tillbaka och englas mamma verkar inte veta vilken jag snacka om. tänkte ladda upp bilder på den här iaf så kan hon försöka hitta den! :)


snygg klänning va? jag köpte den tillsammans med engla på lindex!

pappas prinsessor



engla & vega

idag har det varit massa skoj och stök. både engla och vega var med i köket och lagade tacos och sen blev det disneyfilm för hela slanten. engla vade "råttatouille" och berättade vad som skulle hända i varje scen. kul för henne kanske, mindre kul för mig och freja som aldrig sett filmen? hum..

sen har dom haft gatulopp här i lägenheten i prinsessmundering. det märks att båda tjejerna är rätt trötta. vega gnuggar sig i ögonen och engla blev nyss supersur när klistergubbarna i hennes klistergrej inte fastnade som dom skulle.

imorgon ska freja till jobbet och vega till dagis. jag och engla kommer stanna hemma.. vet inte vad vi ska hitta på men nått blir det väl? nån dag ska vi förbi angelica iaf och kolla om hon kanske kan göra en barnsminkning på engla. det ser hon fram emot!

sen har hon varit supergullig och sagt att hon längtar efter vega hela tiden när hon är hos sin mamma och att hon längtar efter mig och freja när hon är på dagis. men inte hemma. då längtar hon bara efter vega. haha! nej nu ska jag byta en blöja och sen kolla på discovery. det är krabbfiskarna!

Nya tag

Känner att livsglädjen har kommit tillbaka lite ikväll, haha. Jag sitterpå facebook och.. ja.. facebookar, fett kul! haha jag vet vilken jävla looser jag är men men. jag har aldrig liksom använt fb sådär, jag loggar in någon gång ibland för att kolla mejlen men inte som jag har gjort ikväll, jag chattar facebook! haha den ni! samtidigt som jag lyssnar på La roux åh vad bra det är! Haha åh gud. Här sitter jag en lördagkväll och är helt lyrisk över mitt data-liv, suck. Men men. i rummet brevid ligger engla och sover och freja + vega är ute och ränner. Haha.

På måndag så kommer lönen och det betyder att det snart är ny månad. En månad av förändring. En månad av för lite pengar. Eftersom att försäkringskassan har fuckat upp det igen så kommer jag få ut extremt lite pengar. Men det är bra. För om man inte har några pengar så kan man inte heller göra av med några. Jag tänker i matväg. Om man inte har några pengar så kan man inte köpa en massa mcdonalds eller pizzor eller hur? :D början på ett nytt liv? njae, bara ta upp där jag lämnade det.

Just det!

Glömde nästa bort det! Säsongens första är kläckt! fan vad gott det var!

natten

Natten är här igen och jag sitter på min laptop i soffan. igen. som varje fredag. suck. southpark började precis på tvn så lite kul kan man iaf få. annars så händer det väl inte så mycket här hemma i lyan. engla somnade vid 19 och vega vägrade såklart somna igen. Förstår inte vad det är med henne just nu, hon vägrar somna om kvällarna. Vi försöker lägga henne i bra tid men det slutar ändå bara med att hon är vaken till typ 21. Och så är hon ju såklart jätte trött dagen efter och vill sova på konstiga tider mitt på dagen istället. ja barn, vad ska man göra?

surfar runt lite på olika forum och läser onödigt skit. ska väl gå och sova men hittar ingen motivation till det. mycket lättare att bara vara vaken och blippa lite på datorn och kolla tv. Har liksom tappat sugen på det mesta. men men.

nej nu blir det southpark och kanske ett inlägg senare. :)

Hitting him like postman pat!

Igår så var jag somsagt hos angelica igen. fyfan vad jag tycker att det är kul alltså! Börjar nästa ifrågasätta min egna läggning ;) Jag blev en jack-sparrow lookalike, och jag måste säga fyfan vad lik jag var! Om det blir något halloween firand för mig så ska jag lätt vara han! Nice. Ska slänga upp lite bilder sen eftersom att jag inte vet vart jag har lagt dom.

Sitter för tillfället och diggar stenhårt till en låt jag hittade häromdagen. älskar M.I.A och sen att det var feat Major Lazer gör ju inte saken sämre!

Videon är skit samma, men låten är grym! Fan vad sugen jag blir på utgång! Eller konsert. Eller bara lite häng med öl, vänner och musik? Ska nog styra upp någonting i helgen tror jag. får se eftersom att engla kommer, men det är ingenting som inte säger att vi kan sitta här i lägenheten, eller hur? får se hur jag gör! :)

dags att dra!

Väskan är packad och det är dags att dra. P U M P A R den här låten just nu här hemma på högsta volym! So good!

Åh åh åh åh Deadmau5!!

Inspiration?

När jag såg några av bilderna från tidigare så kom jag på en sak. När jag fyllde 18 så flyttade jag hemifrån till min första egna lägenhet. Den låg på kungsholmen (precis brevid dn-huset) och var en etta på 28kvm. jag bodde bara där i 2 månader men ändå, det var min första riktiga egna lägenhet och jag trvides som aldrig förr. Och eftersom att jag bara bodde där så kort tid så orkade jag inte riktigt fixa internet, så när jag kom hem från jobbet så var det bara att sätta sig och spela lite single-player spel. Och då fick ja det här av sebbe.

"American Mcgee's Alice" (2000)

Och jag kan fortfarande vilja ladda ner det och spela klart det än en gång. Det var så sjukt nice och storyn i spelet är helt underbar. Det handlar som ni kanske vet om alice i underlandet. The dark side of the story! Alice var inte längre den där tecknade personen på tvn som drack te och sprang runt. Hon var den där heroiska kvinnan som slaktade allt och alla i sin väg genom underlandet. Efter att ha spelat det här spelet så listar man snabbt själv ut att alice är en människa med psykiska problem, eller att han som skrev orginal-boken på 1800-talet antagligen hade rökt stora mängder opium.

Nu har jag även fått reda på att dom håller på att göra en film om just den här saken, en mörk depressiv alice, och hennes problem i kaninhålet! Hoppas bara att den blir lika bra som spelet... Någon som vet när den har premiär? Sugen att gå?



Bilder från spelet. Känner ni igen katten? ;)

Another day in the studio



Första målningen blev en transformation från vit till svart. Lite jackson 5 eller vad säger ni? haha jag var svart ända in i öronen!


Den andra blev min efterlängtade djur målning. Och fyfan vad grym den blev! Helt sinnessjukt bra så jag ville inte tvätta bort den efteråt så jag gick hem med den på haha. Och fan vad folk kollade, dom gamla bara kollade snett på mig och blev lite rädda, medans den yngre publiken skrattade lite och cheerade. En gubbe kom fram till mig och frågade om jag var med i cats men det var jag ju inte :D Alltså angelica är verkligen en asgrym makeup artist måste jag säga. Och imorgon ska jag iväg på mera äventyr dock inte som katt. Men någonting annat som kanske kan vara någonting för framtiden? aja ni får se!

Soffhäng och osäkerhet?

Att vega gillar att titta på tv är ju ingen nyhet direkt. och det är så roligt för att hon fastnar verkligen. Man kan sätta henne i soffan och så sitter hon där i en kvart och kollar. Okej barn ska inte kolla så mycket på tv men lite kan dom ju få titta. det är ju inte som om vi har tvn som barnvakt direkt. och det bästa hon vet på tvn är reklamen. speciellt reklam med musik i, då ställer hon sig och dansar till tvn hur gulligt som helst! Nej nu ska jag slå följe med resten av familjen och kolla på sienfeld. åh jag älskar seinfeld.

måndag. eller är det tisdag?

Dagarna bara flyger förbi och snart så är det tillbaka till jobbet som väntar. fan vad skönt säger jag bara. Bärja tjäna pengar igen. få igång vardagen. 2 veckor kvar nu och det känns jävligt bra. Men om jag skulle vinna på lotto och slippa jobba så skulle jag ju inte tacka nej till det heller ;)

vega och jag har varit hemma idag eftersom att hon blev sjuk igår. eller sjuk och sjuk, hon fick feber eftersom att hon håller på att få tänder men det är lika bra att vara på den säkra sidan. Vaknade dock imorse med 36,8 och hur pigg som helst men men. Vi tog oss dock en tripp till dagis för att klockan 9 så var det fotografering och det måste man ju vara med på haha. hon var super-bra och skrattade hela tiden. Nästan så mycket att jag blev lite orolig över hur bilderna skulle bli, man vill ju gärna få en fin bild att sätta upp här hemma. Men det tror jag nog att det blev för fotografen var tydligen as grym på att fota barn jada jada jada. så vi får se vad som kommer. det som är bra med honom är att han lägger upp alla bilderna på nätet och så får man bestämma sig för vilka man vill ha och så framkallar han bara dom och skickar, hur smart som helst! haha.

Det är en upp-och-ner dag idag känner jag. det började bra, blev sämre för att nu bli bättre. Ska nog sätta på en bra låt och städa lite granna om jag orkar det. städerskan kommer imorgon så det måste se nogorlunda bra ut iaf.

kram kram

Starkare än mig.

 

Lämnar huset med den här i tankarna. Nuff said. Helt sjukt fin låt.

måndag

Gårdagen spenderades i soffan som sej bör. Vega skruttade mest omrking och var allmänt snäll vilket var sjukt skönt. Gud vad jag inte orkar skriva ett inlägg faktist. Funderar på att gå och sova en stund till nu när alla är borta från hemmet.

Lördagen var grymt kul ända in på småtimmarna, då det inte var alls lika trevligt. Det känns rätt så tråkigt vad alkohol kan göra med vissa människor. Nog sagt om festen.

nej nu väntar sängen och sen städa. Kul. Men så är det att vara småbarnsförälder, man är standby personal bara åt dom små liven. Äta, byta blöjor, sova, städa, leka. Men men. det finns ju bra sidor med det hela också ;)

Inflyttnigsfestredo?


T-shirt från Levis och byxor från Cheap Monday

Off and away!

Börjar bli lite småklar här hemma, lite finlir kvar bara. Vet dock inte vad jag ska göra av håret bara. Alltid ett ångestmoment för mig om jag ska ha "utsläppt" eller keps. Har ju haft som mål med att spara ut håret så långt så jag kan ha en toffs uppe på huvudet igen men vi är inte riktigt där en. 3cm till så funkar det :) Men jag hatar när man håller på att spara ut, det finns liksom inget mellanting tycker jag. Antingen ska det vara rakat till 1mm eller så ska det vara långt som man kan ha det i toffs. Allt där emellan är... konstigt på mig. haha ja det är det. jag passar inte i helikopter-platta och inte i "grunge". Men men den som spar han har.

ska hinna med ett till inlägg innan jag drar mot fucking förorten för att möta upp dom andra hemma hos niklas. Ska bli kul att träffa dom igen, var ett tag sen sist måste jag säga.


Bilder från förra festen

Crush top 5

1. Zack Efron
2. Lindsay Lohan
3. Justin Timberlake
4. Amy Diamond
5. Anna Nicole-Smith

Japp har eller haft crush på alla dom, haha. Speciellt zack efron. åh vilket ögongodis!



Lämnar er med den här sjönheten, känner att kvaliteten på inläggen börjar sina, dags att gå och lägga sig!

fucking finally

Sådär, nu har jag gjort klart min tillfälliga ringsignal för natten. Och äntligen lärt mig lite mer om ett ljudprogram jag har på datorn YAY. Så om det är någon som vill ha en ringsignal av en mp3a så är det bara att hojta till så fixar jag det. haha fan vilken nörd jag är...

Låten som jag valde är en gammal klassiker i nyverision. Stevie nicks gamla klassiker "Edge of seventeen" i nytolkning av Lindsay lohan. Jajjamänsan hon kan sjunga också ;)

Mando top 5

Kanske ska börja med listor i bloggen? Hur känner folket för det? Äh jag testar, "kan ju inte bli annat än ett nej".

1. Gold
2. Long before rock `n` roll
3. Misty Mountains
4. Train of fire
5. Mexican Hardcore

Det var min top 5 på Mando Diao. Lite skön stämmnings musik såhär på kvällen. mums!

tragisk?

Jag är förvisad till laptopen tydligen. Freja sitter vid min stationära dator så man får inte störa henne, nej nej. Men inte mig något emot jag trivs så bra med laptopen. Får en massa andra saker gjorda som jag ändå inte skulle göra om jag satt vid den andra datorn så att säga. Anyway det var inte det jag skulle blogga om.

För typ 3-3,5år sedan när jag bodde själv i sumpan så brukade jag knäppa på mtv och i synnerhet mtv2 för att få inspiration och tips på bra musik som man kanske inte annars skulle lyssna på. Har fått tag i en massa bra musik "innan" dom slog stort i sverige tex talib kweli och the transplants. Och just ikväll när jag sitter på laptopen så gör jag det jag gjorde förrut. Jag sitter och kollar mtv2 och får bra tips på musik som jag gillar men kanske inte skulle ha upptäckt :)

Kvällens låtar som jag inte skulle ha lyssnat på annars är:

The Automatic Automatic - Monster & La roux - Bulletproof

Och jag har ett mission kvar ikväll/natt som jag måste ta tag i. Ska försöka hitta en ny ringsignal till min nya telefon. Måste vara en med lite klös i samt att den börjar direkt. Har en aning om vad jag vill ha för stil men har inte hittat någonting än som är användbart. Men det ska nog inte ta så lång til tror jag, uppdaterar senare när jag har hittat en låt.

JA!

Surfade runt lite på facebook och fick upp en länk till en sida som säljer ett klädesplagg. Okej mina vänner jag vet vad jag vill ha i julklapp/födelsedagspresent. Get ready!

ONE PIECE!



Ge mig en sån här så behöver jag inga andra kläder alls! Eller kanske ge mig två så jag kan ha den ena när jag tvättar den andra muahahaha! Klockrenaste plagget ever! Fredags-mys? Sätt på dig onepiece! Jobbinterjuv? Onepiece! Nobelmiddagen? ONEPIECE! ååååhhhh cravings! En onepiece och lite svart runt ögonen så är saken biff va? :D

fredags mys

Så vart det kväll och fredag igen. Det betyder fredagsmys. Jag måste säga att jag inte riktigt vet vart jag står i frågan "fredags-mys". En hatkärlek kanske?

För mycket kalorier på för lite tid = ångest.
För mycket kalorier på för lite tid = så jävla gott!

Ja där har ni min ekvation angående utrycket. Ge mig tips på lowfat lowcarb lowcalories snacks på fredagskvällen! Eller man kanske inte måste snacka på någonting alls kanske? Ja det ska jag fan göra, smaksätta luft och sälja på burk. Det är alltså så jag ska tjäna alla mina pengar till alla mina resor, haha!

Innan jag har hittat mitt favorit fredags-mys-käk så får jag sitta här med min burk Jalapeño och min cola light. mmm cola light....



Fredagsmys med mig någon?

Fyfan vad kul!

Idag har jag gjort någonting som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har suttit modell. Smink modell! Var lite tveksam till det först när freja sa det, men när jag kom dit så blev det bara roligare och roligare. Hon som sminkade mig var den väldigt trevliga Angelica. Först så la hon en grund och sen så blev det en emo sminkning på mig. Passade faktist ganska bra på mig om jag ska vara ärlig. Kanske någonting för vardagen? Efter det så var det dags för en wild-and-crazy sminkning och jag blev vampyr! haha as läckert. Tyvärr så tog vi ingen bild på den, men vi tog på den efter och det blev en-vampyr-som-precis-hånglat-med-tjejen-bakom-scenen makeup. Alla sminkningarna blev ap-grymma och hon är sjukt duktig på att sminka. Gör gärna om det när som helst! :D



Nu blir det mellis och städning med vegaluttis. Toodles.

Im the king, what king, lugna kungen!



Lugna kungen anyone?

grekland

klockan 8 så var det tre grader ute. TRE! Det är fan inte mänskligt. Nej tacka vet jag grekland, åh grekland. Vi var där 2 veckor i somras, en julklapp från min svärmor. helt underbart var det med alla människor som var så trevliga, sol och 25-30 grader i skuggan och 5minuter dugg-regn under hela vistelsen. Det mina vänner var nice. Och allting var så care-free, behövde inte diska eller städa, inte laga mat eller någonting. behövde inte ens passa vega för att alla i personalen var så förtjusta över henne så dom turades om att umgås med henne medans vi satt och åt eller liknande. haha greker alltså.  Det var så roligt för att vega hade fattat tycke för en av städerskorna på hotellet, en tjej runt 28 kanske, och hon tycket så mycket om vega också så dom kunde springa iväg på lite äventyr då och då medans jag och freja låg vid poolen. Hon var tillochmed så förtjust så hon köpte en present till vega när vi åkte från hotellet.




Bild 1: Vega och jag på Arlanda, ungen ville absolut inte sitta still. och gå kunde hon inte göra själv. suck.
Bild 2: pappa och vega med matchande glajjor och bad-tröjjan på hotellet.
Bild 3: Sover intill poolen :)
Bild 4: Strand promenaden i Rethymnon där vi var.
Bild 5: Ölen hette mythos och en varje dag måste man ha.
Bild 6: Blickar ut över havet på restaurang.
Bild 7: Somnade perfekt, hon låg i skuggan och min överkropp låg i solen. nice!
Bild 8: Våran pool på hotellet.
Bild 9: Schtekaren nr1! Aya nästa år?
Bild 10: Varmaste dagen så fick det faktist bli glass i stan. 35grader i skuggan.


Åker gärna tillbaka till medelhavet i sommar. Hoppas vi kommer iväg någonstans, jag, engla vega och freja. Det är verkligen sjukt hur avslappnad man är när man kommer tillbaka efter en (eller två!) vecka i solen. Ush nu blev jag sugen. Grekland? turkiet? italien? någon som har något förslag på resemål?

ska även kolla på stads-resor, det vore så roligt att få visa NY för freja. åh jag älskar att resa! haha överallt helst! Nej nu ska jag drömma mig bort till lite lugnare tillvaro och äta mat.

Nytt mål i livet. Jobba arslet av mig så jag har råd att resa överallt!

egen stil?

Fick en kommentar för några timmar sedan som påpekade att jag och freja skriver ganska samma-likadant och att jag skulle hitta min egna stil. Jag förstår hur han tänker för ja, jag och freja skriver ju faktist samma saker för det mesta. Det blir lätt så eftersom att vi bor ihop och har samma vardag tillsammans med vega och engla. Men när det gäller en egen stil så vet jag inte. Vad är en egen stil? Hur får jag en egen stil? Någon som har tips? (detta stycke är konstruktivt skrivet)

Kom med förslag på vad ni vill veta om min vardag, mitt liv, om mig eller andra tips på vad jag kan skriva om. Alla förslag välkomnas varmt :)

Start på dagen!

lämnade en vegaluttis på dagis vid halv 9 och sen begav vi oss mot mötet. Väl framme så får vi reda på att hon som ska ha mötet är sjuk så det blev ingenting. aja tänkte vi, då får vi iallafall en promenad hem.

påvägen så gick vi förbi synoptik här på götgatan för att kolla på glasögon till freja. Hittade ett par jätte snygga som hon beställde men innan så var det ju dags för undersökningen. HAHAHAHAHA fan jag har inte skrattat så mycket på länge. Det var riktigt roligt att se någon så sjukt säker på sin sak när man ser att det är fel, haha!

"läs raden längst ner"
"A O C Z K, helt säkert"
"okey, det är inte så mycket synfel"

Saken är den att bokstäverna längst ner var A G R M P. haha jag fnissade stort när jag satt där i stolen brevid. Nej man ska inte skratta åt folk med glasögon, men det var faktist roligt. Jag gillar att vi kan skratta åt sådana här saker tillsammans, att vi båda tycker att det är kul. Så nej, jag HÅNADE inte freja. :)

Nu är vi hemma igen och ska väl försöka städa lyan till max. Måste få det gjort inför ikväll, ska få finbesök nämligen. Bullarna är redan bakade, golven är dammsugna men jag måste fin-lira lite. hörs senare då då!


Bild på mig och vega från i somras (fan börjar bli dags att ta lite nya bilder igen...)

orkar inte

Har en massa att skriva om.. Eller egentligen inte skriva om, en massa att prata om. Känner inte att ajg vill lägga ut allting i bloggen, det finns folk som inte har med vissa saker att göra. Är man på internet så är man en offentlig person, spelar ingen roll om det är lösenord hit och dit. Så är det.

Känner mig lite nere och utelämnad. Tom. Ensam.

Men så är väl livet ibland?

Dagen i allmänt

Startade dagen klockan 7 med macka och mjölk. När det var avklarat så satte vi på oss kläder och begav oss till vegas dagis och lämnade av henne runt 8. Engla var stoltare än stoltast när vi var där kan jag lova, storasyster ska hjälpa till med allt! Och när vi gick därifrån så sa hon det sötaste;

"Jag vill också gå på vegas dagis, så att du pappa kan komma och hämta oss och läsa böcker för oss när vi kommer hem"

åh min stora tjej! Hon sa även att hon skulle säga det till hennes mamma när hon kom hem, att hon ville börja på vegas dagis. Satte oss på bussen till södra för att där upptäcka att tågen är försenade och att vårat tåg ver typ inställt eller någonting. Så vi väntade och lekte lite med hennes barbie på stationen. Det är alltid så roligt att leka med henne för hon ska säga hela tiden vad man ska göra. Jag fick vara barbies pappa och engla var hennes mamma, bah! Väl på dagis så var det frid och fröjd, fick en puss genom grinden och hej hej.

Satte mig på tåget hem igen och lyssnade på musik. Åh jag älskar mig ipod! kan inte gå någonstans utan den. Och sen att jag har all musik i hela världen på den gör ju inte saken sämre. Väl hemma så satte ajg mig ner i soffan och bara njöt en stund. mm fyfan vad skönt det är att bara vara hemma utan barn och utan flickvän. Satte på musiken på högsta volym och bara mös. Aja lite allvar blev det också, har dammsugit hela lägenheten idag, fan vad grym jag är! Avslutade dagen med att hämta en vegalutt från dagis och gick hem och åt mellis. nam!

Nej nu kallar lite spel och sen kanske lite tv? hihi

vart ska man börja?

Har precis haft brottningsmatch med vega i en och en halv timme. Hon vill verkligen inte somna med mig! Om inte freja är borta det vill säga. Om hon jobbar sent eller är ute och slirar så att vega inte ser henne på hela dagen så är det inga problem alls, hon vet att det inte finns någon annan som kan komma och natta henne. Men när hon är hemma så vill ju vega vara med henne och det är helt förståligt. I 1,5år så var dom ju hemma tillsammans bara vega och freja. Ingen annan. Så hon tyr ju sig till freja naturligt, och nu när jag är hemma med henne så är det klart att hon saknar hennes mamma på dagarna. Inte så det märks eller att hon är ledsen hela dagarna men när nyckeln vrids om i låset och freja kommer hem så blir hon överlycklig. Därav sov-problematiken.

När jag lägger vega så tar det ca. 2timmar och det är 2timmar av skrik, panik, brottningsmatch och inte alls så trevligt. Och när freja lägger henne så tar det ca. 15minuter och det är mys och gos och hon somnar.

Det är klart att jag också vill "kunna" natta vega, men när jag ser vega skrika som hon gör och skriker på mamma, ställer sig upp och går till dörren så är det lättare att bara lägga över nattningen till freja. 15minuter av mor-som-inte-har-sett-sin-dotter-på-hela-dagen mys och vipps så sover hon. Men det tycker inte freja och jag förstår hur hon tänker. Att det inte bara är hon som "kan" lägga henne. Får se vart det här tar oss...

Jobba

Någon som känner att dom vill dela med sig av ett jobb till mig? Känner att jag måste jobba lite kväll nu i framtiden för att få ekonomin att gå ihop, det funkar inte annars. Så snälla hjälp mig hitta ett kvällsjobb då jag har ett jobb på dagtid redan. :)

Jag är 23 år gammal, bor på söder och har 2 barn. Har dom flesta truckkorten och jag jobbar på en mekanisk verkstad på dagtid. Är väldigt utåtriktad och serviceminded person. Tacksam för alla svar och tips!


Ja jag vet, jag kunde inte hitta någon fulare bild på mig från jobbet!

Åh!

Hittade det här efter lite letande. ska höra med Frank om han är up for it!

Engla fri helg och alltihop! Bara en sak, någon som vet hur lång tid det tar att åka upp till sundsvall? vart ligger sundsvall?


God morgon

Dagen startades med frukost i sängen (ja jag vet) bestående av macka och mjölk. Det är så mysigt att ligga där hela familjen och kolla på barn-tv och äta frukost. Men som alla goda ting i livet så händer det väldigt sällan.

Planerna för dagen är att vi ska försöka komma ut till en av lekparkerna här på söder och leka lite. Trottsa vädret! Fan jag hatar att vara ute när det regnar/har regnat men man får bita det sura äpplet och ta sig i kragen för dom små liven. Vi ska gå till vegas dagis som ligger på ringens innergård och leka idag. Världens bästa innergård och allting! Och det bästa av allt är att det är låst så att bara folk som bor där eller har en "blippis" kommer in. Fett safe. Någon som vill följa med på en upptäcksfärd beyond låsta dörrar på söder? ring mig!

Nej nu är det dags för avfärd men jag lämnar er med musiken som spelas flitigt här hemma atm. Smk. har kommit in en period nu med elektronika and i love it!



(Någon som vet om dom kommer spela live igen?)

En dag med han.

Jag har ju totalt glömt att berätta om vem jag såg idag! Min idol, favorit my hero!

Zack var här idag igen! Iof bara på tv, men endå! Fan det kan inte gå en enda dag utan att jag ser honom på tv, hihi thank god for disney channel! Och det slog mig, han är den ultimata killen. Grym på basket, bra i skolan, grym på att sjunga OCH han är grymmt snygg! He is my hero!

Ville bara säga det :)

Vilken dag!

Oj oj oj, vart ska jag börja? Vaknade av att engla kom över och ville läsa saga. Och efter princessboken som hon kom med så klev vi upp och åt frukost. Fett god frukost idag! Jag köpte sånt där gott bröd igår, bara för att "lyxa" till det på en lördag, och eftersom att engla var med också :) Det uppskattades kan jag säga, både vega och engla åt varsin tillsammans med ap-mycket yohgurt. Och utan skrik och panik! åh jag älskar den där björnbär/vanilj yohgurten som finns. MMM..

Glömde jag säga att jag älskar frukost?

Efter den perfekta frukosten så satte vi igång dagen. Mycket att göra idag ska ni veta! Engla och Freja gick ut först för att uppsöka åhlens för att köpa pyssel och sedan till Vincent för att köpa stövlar. Ja det finns ett jättecoolt pyssel där man kan måla på regnkläder och det sitter fast även när det regnar (smart va?;). Medans dom var och gjorde stan så började jag och vega förbereda inför dagens nästa punkt. Bullbaket.

Vi sprang ner till affären och köpte allt vi behövde och återvände hem. Det började väl lite sådär med att råkade lägga i mjölken först istället för smöret, så när jag försökte smälta smöret så blev det bara konstigt. Äh ni vet. Men det löste sig tillslut iaf och degen var redo för jäsning. Precis när det var klart så ringde det på dörren och tok-trosan och freja klev innanför dörren. Perfekt timing! Sen så bakade vi bullar så det stod härliga till, glömde att räkna hur många det blev, men det blev ett gäng! Blir bra att bjussa på på måndag.


Hur grym är inte Engla?

Efter det så blev det stövel-målning för dom "stora tjejerna" som engla säger, och mjölk med färsk bulle för mig och vega. Alltså jag måste säga att dom där pyssel lådorna är typ det bästa som har hänt sen skivat bröd. Nej nu ljög jag lite, zack är det bästa som har hänt, men pysslet är det näst bästa iaf. Man köper bara en låda (som kostar runt 100lappen) och så har man hela eftermiddagen sysselsatt! Finns ju en massa olika saker, vi har ju redan gjort ljus och tvålar och det är ju ett kul pyssel också! haha. Att rekomendera helt klart!

Och nu ligger hela familjen snart och sover också, freja snart i soffan, haha. Klampar in senare, absolut!

Fredag

Började dagen som dom andra den här veckan med en macka och ett glas mjölk. Samma för vega. Och vipps så var det dags att dra till dagis (varför går tiden alltid super-fort på morgonen?), ja Vega har börjat inskolningen! Värsta stora tjejen. Och idag så var det första dagen som jag inte alls skulle vara med henne. Men det känndes bra eftersom att jag har fullt förtroende för personalen där och sen tror jag också att det går bättre med nästan alla barn om inte en förälder är närvarande. Det gick galant som jag trodde, hade inte ballat ur alls, åt jätte bra, sov jätte bra, lekte med dom andra barnen. Jag blev förvisad till personalrummet och fick stanna där hela dagen. Det var heeelt ok med mig eftersom att jag precis har börjat läsa den sista delen ur en serie böcker.


Dagis vega i sitt esse!

Harry Potter. Jag säger bara det. Harry potter. Fasiken vad man fastnar i böckerna, mycket bättre än filmerna! Läste nästan halva boken under tiden jag satt där. Har kommit till delen där dom förklär sig för att komma in i "The ministry of Magic" ush vad spännande det är! Fan nu måste jag snart sätta mig ner och läsa klart den! haha.

Efter dagis med vega så var det dags att fara till englas dagis. Satte oss på tåget från södra till helenelund aka. världens ände. Jag har verkligen blivit en "läges-snobb" efter jag flyttade hit till stan, tycker allt bortom hammarby sjöstad är "Landet" haha. Men men, vi kommer dit och en av englas dagisförknar som har varit bortrest en längre tid kommer fram och hälsar på vega och snackar lite. Och så gör hon min dag. Åh jag blev så glad! Aldeles varm.

--Oj vad stor hon har blivit lilla vega
-Ja det har hänt mycket under sommaren, haha
--Men oj vad du har gått ner i vikt sen jag såg dig sist, vad smal du har blivit!
-Haha ja jag har ju tappat några kilon sen sist, nu blev jag rörd, tack så mycket hihi

Somsagt så blev jag väldigt rörd! För jag har gått ner i vikt. Inte så mycket som jag vill, men en liten bit på vägen har jag kommit iaf. Väldigt mickrande.

Mötte upp engla som sprang emot mig och gav mig en kram och sen direkt över till vega och gav henne en låååång kram också. ur mysigt! Sa hejdå till alla på dagis och gick emot tåget för att möta freja som jobbar lite längre bort också. Åh dom är så söta mina små barn, kramas och busar med varandra hela tiden! Tror inte att Vega har skrattat så mycket någon gång som hon gjorde när jag hade hämtat engla. Hon grät av skratt hela vägen från helenelund till häggvik. haha. Båda två hade saknat varandra så mycket, så mycket. Sagt och gjort så mötte vi upp freja och så rörde vi oss hemmåt.

hand i hand gick dom hela perongen, och lite bus måste man hinna med också!

Tog som omväxling vägen förbi medis och handlade på coop och sen vidare till videobutiken för att hyra film och sen så gick vi förbi pizzerian. Engla hade bestämmt mat och så fick det bli. 2 ubåtar senare så var vi påväg hem för att äta och titta på filmen vi hyrde, Atlantis. Grymmt bra film för att vara teknad faktist. Vega fick sova vid 19 och engla fick kolla klart på filmen så hon gick och la sig vid 19.45. "Bara dom stora tjejerna får vara uppe såhär sent" sa hon.

Nej nu böev det här väldigt långt och tegelstenaktigt, ska lägga in lite bilder också!