torsdag

Idag har jag och Vega varit på BVC. Vi körde en pre-1,5års-kontroll kontroll, lika bra att gå dit en gång för mycket än en gång för lite. Allt såg bra ut, och hon har växt otroligt mycket! Inte på längden, men på bredden såattsäga. Hela 600g på två månader! Våran bvc ligger i hammarby sjöstad, så vi tog tillfället i akt och tog en promenad i morådet. fan vad mulligt det är där! Upptäckte att dom har bygt townhouses där också, hur coolt är inte det!? Och allt är så frächt och nytt och fint, fan jag vill bo där! Men men. Sen fick vi för oss att ta bussen till sickla-köpkvarter eftersom att ingen av oss hade varit där någon gång. Sagt och gjort så var vi påväg.

Vilket stället alltså! Sicklaköpkvarter! 15minuter från skanstull, och har samma sortiment som outleten i barkarby. Screw järfälla! Vi var bara tvungna att köpa någonting så vi gick därifrån med ett par stövlar till vega och en hellokitty leksak till damen också. Var bara tvungen att köpa den! Jag älskar hello-kitty så det var ett givet val liksom.

Väl hemma i skanstull så köpte vi subway till hela familjen (viktminskningen är ändå fuckad) och satte på en film. Med min förtillfället största idol. Zac. Zac. Smaka på namnet. Zac Efron. Åhh han är som en virvelvind. 17 again var bra men tyvärr så spelade Zac en bajsnödig 35-åring som var fast i hans kropp. Inte vad jag hade tänkt mig! Men den blev bra för att han var med i den.

Nu ska jag packa klart det jag ska ha med mig, men jag lämnar er inte tomhänta, nej nej, här kommer det alla har väntat på!




Kanske uppdaterar därifrån jag ska, om jag har tid, toodles!

Onsdag

Eftersom att vi inte gjorde så mycket i måndags och i tisdags så får jag lov att skriva om onsdagen.

Dagen började med en välförtjänt sovmorgon till klockan 10, för att sedan få ett brutalt uppvaknande.
"städerskan kommer klockan 13!"
Fuck.

Måste hinna med att plocka undan lite och diska disken. Fuck fuck fuck. Aja is i magen som man har så tar jag en macka, sitter lite vid datorn och som ett brev på posten kommer ett sms.
"städerskan kommer klockan 11.30!!"
helvette.

Barn ska få på sig kläder, disken ska diskas, ja ni förstår paniken. Men jag tycker ändå att vi klarade det ganska galant, teamwork baby! Och som alltid när man ska hålla sig borta från lägenheten i några timmar så finns det ingenting att göra. Det är som om världen vet att hon ska komma och gör allt för att hitta så lite att göra under dom timmarna. ja vad gör man? Vi tog en repa i ringen, gick till apoteket en snabbis, fixade frejas dosa på banken och tog en sushi-take-away. mums! Vega var såklart skruttig vid den här tiden så vi var tvugna att ta med så att hon inte skulle riva hela stället. Så vi rör oss mot bofils och sätter oss där och börjar äta. Vega springer runt och leker i gräset och vi äter sushi. Perfekt! Om det inte vore den där jävla blåsten! Jag hatar när det blåser! GRRRR.

Efter en blåsig men god lunch så ringer Linda, frejas kompis och Vegas gudmor och undrar om hon får leka lite med vega. Klart hon får! Så vi styr skutan mot mariatorget och börjar leka i lekplatsen och väntar på linda. Vega är så social så hon går fram till en mamma med sitt barn som sitter i sandlådan och kramar mamman. Sötaste vega! Hon kan göra sådana saker hela tiden typ, går fram till random människa och ger denne en kram eller ibland tillockmed en puss! Hon är så söt.




Vega i bofils med gruset!


Sen när vi äntligen kom hem så blev det wok med glasnudlar. Smaken var god men det hände någonting med nudlarna. Dom liksom... Kleggade ihop. Så i ena delen av pannan så var det grönsaker och i andra delen så var det en enda stor glasnudel boll. Men somsagt, det är smaken som ränkas. Vi åt lite och sen bestämmde vi oss för att vega skulle sova. Men det visste inte vega om och hon blev uppe till klockan 9. Jävla unge ibland. Men vi hann med lite bus på kvällskvisten så det var okey med mig iallafall!



NakenVega med favorit pappan

helgen

Ja i helgen så var jag ju på gotland och byggde hus. Det är kul att jobba med händerna och ta i lite när det behövs, som shampoo för själen. Vi säger ju att grekland och götgatan på natten är balsam för själen och det är inte lika bra som balsam, så jag säger shampoo. Min uppgift var att koppla in elen. Jag såg verkligen inte fram emot det eftersom att jag tycker att det är tråkigt, men när vi väl satte igång så kom jag in i takterna igen och det blev ganska roligt. Kanske ska söka mig tillbaka till yrket montro? vi får se!

Arbetet flöt på och det gick ganska fort också, och mitt i allt så hör man bara ett brak. Då är det min mosters man som har ramlat ner från en stege 6 meter upp i luften (ja takhöjden är 6m inne i huset och han målade taket)! Min moster skjutsade han in till sjukhuset för inspektion och som tur var så var den enda åkomman som blev ett lillfinger som var ur led. Det stod rak upp, inte så trevligt. Men somsagt det gick bra tillslut.

Söndagen kom och vi fick igån elen tillslut med bara 30minuter tillgodo innan jag skulle åka hem med båten. Flyt kallar jag det.!



Huset i all sin prakt

Joråsatte!

Nu har jag inte bloggat på ett tag igen! vet inte varför, men jag känner att jag inte kan skriva på beställning utan det måste komma innifrån mig... ska försöka uppdatera lite vad som har hänt under veckan, så förbered er på en kaskad av inlägg!

off and away!

Nu tar jag mitt pick och pack och drar söderut! Japp, jag ska till gotland i helgen. Har lovat att hjälpa till och bygga ett hus till släkten. Haha det visste ni inte va? Att jag jobbade som elektriker förr i tiden, haha. Men så är det.

har laddat ipoden och datorn med nya saker så jag har någonting att göra om kvällarna och påvägen över. Fan det tar 2,5timmar att åka den där jävla båten. Om det inte hade varit så dyrt så hade jag lätt flygt. Tar en halvtimme och man får gratis glass. Iaf fick man det förrut :)

Ipoden fyllde jag med bla. Mikas nya album "The boy who knew too much", otroligt bra album! har alltid gillat mika, han gör fridfull musik. Inga bekymmer i världen finns liksom. Sån musik gillas för tillfället.
Och datorn har jag fyllt med första säsongen av "Nitro Cricus". Jhonny knoxwilles senaste show med bla travis pastrana. Har bara sett reklamerna men om travis är med så blir det bra. Kan bara bli bra.

Nej nu måste jag verkligen kila, har en massa ärenden att uträtta innan jag beger mig. tror att jag uppdaterar på båten eller liknande, har ju med mig laptopen ;)


puss

Middag

Nej nu är det dags att ta en tripp in till köket. först måste jag börja med att diska, den diskas inte av sig själv. Konstigt det där, för när jag bodde hemma så gjorde den det ^^. Sen blir det kulinariskt mästerverk här hemma ska ni veta! Jag och vega ska nämligen laga wok! HAHA! det ni!

jag återkommer senare med kanske en och anna bild och hur det blev. nam nam!

Personligt

När jag var 17 så vägde jag 75 kilo. Jag kunde äta vad jag ville och kunde göra som jag ville, jag gick inte upp i vikt. kommer ihåg en lunch då jag var jätte hungrig och satte i mig 2 kebab med bröd, 2 snickers och en korv. haha ja det låter ganska groteskt när jag tänker tillbaka på det, men det var ingen fara då för jag gick inte upp i vikt. Good times helt klart! Sen fyllde jag 18 år och någonting hände. Det var över natten som min matsmältning typ stannade helt. Och nu såhär 5år senare så är det dags att ta tag i problemet. För ja, jag har verkligen haft problem. Det är ganska fashinerade vad man kan åstakomma med huvudet och olika fixeringar.

Det är väldigt lätt att sitta och säga "men om man mår så dåligt över sin vikt så fixar man det innan man blir sådär fet" när man ser fettona från usa. Men jag kan förstå hur dom känner. Det är en nedåtspiral, helt klart. Man mår dåligt över att man är fet, att man inte känner sig snygg. Och då spelar det ju ingen roll om man äter en till Big Mac eller inte. Och man gör ju det för att det är så gott. Men det eskalerar, man blir fetare och fetare och man mår sämre och sämre.

Nu har jag faktist tagit mig i kragen och gått med i ett viktminskningsprogram. Nu ska jag ner till mina 75kilo som jag käbnde mig trygg i. Då hade jag inga problem med mig själv. Och det går faktist riktigt bra! Det är en kick varje gång som jag går dit och väger mig. Jag har bara hållt på i 3 veckor och redan gått ner 4,1 kilo. Varje tisdag så går jag på ett möte och om man har gått upp så får man rådgivning och om man har gått ner så får man stående ovationer. Äver fast det bara är, som i mitt fall, 0,8kilo. På en vecka ska jag tillägga! jag är sjukt nöjd och jag tror verkligen på det här programet. Man får äta vad man vill, när man vill sålänge man inte blir proppmätt och man planerar. Beach 2010 here i come!

söndag

Och så var det slutet på veckan igen. Kul.

Dagen till ära har spenderats i soffan, soffan, köket, lekparken, soffan och ja, soffan. Var jag ute igår? Ja det var jag! Blev inte så full, mest salongsberusad, men det spelar tydligen ingen roll för mig, för jag blir fortfarande bakis. Okey, inte bakis beyond, men jag känner av att jag har druckit, jajjamänsan!

Men 2barnspappa som man är så måste man ändå upp och laga frukost till dom små liven, man måste aktivera dom och man måste byta blöjjor. Sånna är reglerna. Men lite friheter får man ta sig, som tillexempel så satt vi i soffan och åt frukosten tillsammans med Zack. Ja. Zack Efron. Han är fan min nya idol, han är bäst! Haha ja highschool musical 2 med rostmacka och ägg så är dagen räddad.

Sen var det dags för lite "kittel-monster" och lunch. Och idag så blev det wok till mig och freja, tjejerna fick pastahjul och hjärtformad falukorv. Det gick hem kan jag säga. tips till alla föräldrar, ta en pepparkaksform och tryck falukorvs-skivorna i olika former. Superkul!


En dag i nytan, har tröttnat på björnan. Och ja, vega och jag likadana skor

barnen ligger och sover sen en timme tillbaka och jag och freja kolla på sista delen av pirates of the caribbean och dricka cola. mmm cola light. ta ta!

Utgång, någon?

En av mina älsta kompisar (som även är englas och vegas gudfar) ringde och frågade om jag vill med ut. Självklart ville jag det, jag har inte varit ute på snart 6månader, suck vilken familjekarl jag har blivit! Säger åt honom att jag ska bara natta barnen först och sen så kommer jag över och förar lite hos honom. Sagt och gjort, barnen ligger och sover och jag tar ett steg utanför porten och ringer.

-Tjena sulan, du jag är påväg till tunnelbanan nu, är där om 10 min!

-Ahh okey, men vafan jag trodde du skulle komma tidigare?

-Ja men barnen somnade inte så snabbt som jag trodde, men nu är jag iaf påväg.

-Men sulan, vi är ju påväg till stället nu ju. Möt oss där istället!

Jag kollar på klockan och ställer frågan till mig själv. Vafan håller nötterna på med egentligen? KLOCKAN ÄR JU BARA HALV ÅTTA. Haha jag skrattade lite för mig själv och gick upp igen med min bag-in-box och tog ett glas vin med freja.

Klockan åtta så hade jag mött upp hela gänget på mariatorget och vi styrde skutan mot Rival. Skönt ställe. Fin inredning, skönt folk och ur-usel service. Precis som det ska vara. Men det var trevligt så jag klagar inte. Träffade en massa folk som jag inte har sett på ett bra tag, lite av en reunion, skojjigt. Och som alltid när jag är på stan med min kompis och hans sambo så blir det hemgång tidigt. Klockan halv tolv så satt vi på burgerking på medis och dom fyllekäkade. jag kännde mig inte så hungrig så jag satt mest och höll dom sällskap, för att sedan gå hemmåt mitt i natten. trevligt.

kaos

ja det är sant mina vänner. Det är kaos här hemma. Städerskan var här i tisdags och nu kan man inte ens se att någon har varit här och städat. Engla och Vega röjjer runt i rummen som jag vet inte vad. Den ena vill spela princess spel med miljarder små delar (som ja, ligger på golvet efter 2 sekunder) och den andra sliter ut allting ur kökslådorna. Jag försöker vara duktig och städa efter dom men efter att ha plockat in alla filmerna i hyllan 3 gånger och plockat undan spelet för 5e gången så ger jag upp. Det går inte. Inte när dom är vakna iaf.


Så nu sitter man här och kollar ut över det som en gång var vårat vardagsrum. Nu är det bara en härjad krigs-zon. Men dom är underbara dom där två. När dom är på humör, och det kan jag säga att det är dom hela tiden. När den ena börjar skratta så skrattar den andra, kanske inte med varandra men iallafall åt varandra. Vega skrattar när jag kittlar henne och så börjar Engla skratta för att Vega skrattar och så skrattar Vega för att, ja ni fattar. Dom kan hålla på i tio minuter! Bra tips för 2-barns föräldrar som vill laga mat ifred!

Det är sådana tillfällen som man får tillbaka hoppet för mänskligheten och orkar gå vidare i vardagen. Visst, det är jobbigt att vara ensam med två barn (ja även ens egna), mycket "vill inte", "du är dum", ställa sig på en stol och man vet att man inte kommer ner själv och bara skrika rak ut, men när dom är så fina mot varandra och man ser lyckan i deras ögon, då vet man att man har lyckats som förälder.


Godnatt saga med mina favoriter. (Dock inte favorit sagan enligt mig)

Nej nu ska jag kanske kolla på en film eller två. Hmm, måste kolla på roasten på berns som var i måndags, thank god för kanal5.se!

om dom

här tänkte jag skriva lite om dom personer som kommer vara en del av den här bloggen.
tänkte att det kan vara kul att få ett ansikte till alla namn?


FREJA pupu
varit ett par sedan 2006 men kännt varandra sen 2003. Hon är min bästa vän och även mamma till min lilla luttis. Hon känner mig ut och in och vet allt om mig. Även om hon kan reta gallfeber på mig så är hon den bästa!


Freja gillar att färga håret

ENGLA englobert
stora stolta storasystern i familjen. Har henne varannan helg för tillfället, och det funkar jätte bra med alla faktorer som ska in. Hon är så rolig och lillgammal och vissa saker som hon säger är det bara att skratta åt. Älskar allt som har med disney-prinsessorna att göra och till min stora förthusning har hon börjat tycka om hello-kitty mer och mer. Hello!


Engla Viola Aurora

VEGA luttis
minstingen i familjen björklund. Har en ticker på bloggen som talar om för er hur gammal hon är just nu, spexigt va? hon har alltid en massa bus för sig och alltid fullifan! Underbar men samtidigt nerv-wrecking när hon har hittat på någonting. Ett säkert kort är när hon är tyst, då kan vad som helst hända.


vega Ida Aliénor

ANDREAS beaver
om jag skulle ha en bff så är det andreas. my partner in crime. Började som laser-vänner och sedan jobbarkompisar och nu är vi regular-friends :)


Beaver



mer kommer sen..

om mig

Den här bloggen handlar om mig, Mattias, som gillar att lyssna på musik och har 2 underbara barn (därav namnet på bloggen). Det jag kommer försöka skriva om i bloggen är saker som rör mitt liv och mina intressen, vad f-n har barnen gjort nu, senaste musiken och en och annan tankeställare.

Ja det är min blogg och jag bloggar om vad JAG vill.

bor för tillfället på södermalm tillsammans med freja och vega och engla varannan helg i en helt underbar 2a. Jag älskar där jag bor nu och skulle inte vilja flytta överhuvudtaget!

Uppvuxen i sollentuna på ett ställe som kallas "öfvre viby", min första riktiga egna lägenhet låg på kungsholmen och min andra lägenhet låg i sumpan. Flyttade med freja från sumpan till söder och här håller jag fortet! Har även drömmar om att få bo i utlandet ett tag men det är somsagt bara drömmar.

Mitt liv kretsar runt musik och allt vad det innebär. Jag kan nog säga att jag lyssnar på allt och jag känner till det mesta inom scenen. Utan min ipod skulle världen stanna, och utan min laptop skulle det inte vara värt att leva.

Om det är någonting ni undrar så är det bara att fråga, så ska jag försöka svara!